Informació addicional

Parcela

Vinya Rials

Clima

Mediterrani marítim

Sòl

Granodiorites arenoses (“sauló”)

Varietats

100 % Pansa Blanca

Edat mitjana dels ceps

35 anys

Alçada i exposició

100 m, EST

Formació

Royat doble

Tipus viticultura

Ecològica sense herbicides, insecticides ni adobs inorgànics

Producció Hectària

22 Hl

Criança

12 mesos bótes de 500 litres (roure francès)

Alcohol

15,0 % vol.

Sucres residuals

85 g/l

Producció anual

5.000 ampolles

Alella Vinícola és el celler que ha donat fama a Alella des del 1906 a través dels seus vins, impulsant la creació de la Denominació d’Origen Alella durant els anys 50′. Actualment produïm, elaborem i embotellem vins i caves sota dues Denominacions d’Origen: D.O. ALELLA i D.O. CAVA. La majoria de vinyes i el celler estan situats al centre de la població d´Alella, al cor de la Denominació d´Origen, a 15 quilòmetres al nord de Barcelona. Comercialitzem els vins, caves, dolços i generosos sota les marques MARFIL, IVORI, VALLMORA, ONA i VIOLETA i MAYLA amb l´objectiu de donar a conèixer l´acusada personalitat de les varietats locals, el clima mediterrani i el caràcter geològic que configuren els nostres vins.

El raïm prové de vinyes pròpies on treballem de manera ecològica (no herbicides, no insecticides, no adobs inorgànics). Al celler es treballa amb la mínima intervenció i amb dosis de sulfurós mínimes i responsables que asseguren la correcta evolució del vi i la seguretat alimentària dels consumidors.

El nostre objectiu: produir el vermut més fi elaborat amb el millor vi. Hem utilitzat la garnatxa negra que produïm a Alella per als nostres grans vins negres. Hem seleccionat a mà les millors herbes i espècies del Mediterrani, evitant les espècies més dolces sobre les més amargues. Macerem les espècies directament al vi un cop finalitzada la fermentació. Finalment endolcim el vermut amb most (suc de raïm) fins assolir nivells òptims. El vi negre és el protagonista d’aquest vermut, la dolçor passa a un segon terme, la dolçor és menor que la que tenen els vermuts més clàssics.

Gust: color vermell rubí. Nas amb aromes de bosc mediterrani i notes cítriques. En boca podem apreciar un bon equilibri d’herbes mediterrànies i cítrics. Final amarg proporcionat per les herbes clàssiques dels vermuts.

 

Descarregar fitxa