Informació addicional

Parcela

Vinya Rials

Clima

Mediterrani marítim

Sòl

Granodiorites arenoses (“sauló”)

Varietats

70% Garnatxa negra, 30% Syrah

Edat mitjana dels ceps

35 anys

Alçada i exposició

100 m, SE

Formació

Royat doble

Tipus viticultura

Ecològica sense herbicides, insecticides ni adobs inorgànics

Producció Hectària

22 Hl

Criança

12 mesos bótes de 500 litres (roure francès)

Alcohol

14,5 % vol.

Producció anual

12.000 ampolles

Alella Vinícola és el celler que ha donat fama a Alella des del 1906 a través dels seus vins, impulsant la creació de la Denominació d’Origen Alella durant els anys 50′. Actualment produïm, elaborem i embotellem vins i caves sota dues Denominacions d’Origen: D.O. ALELLA i D.O. CAVA. La majoria de vinyes i el celler estan situats al centre de la població d´Alella, al cor de la Denominació d´Origen, a 15 quilòmetres al nord de Barcelona. Comercialitzem els vins, caves, dolços i generosos sota les marques MARFIL, IVORI, VALLMORA, ONA i VIOLETA i MAYLA amb l´objectiu de donar a conèixer l´acusada personalitat de les varietats locals, el clima mediterrani i el caràcter geològic que configuren els nostres vins.

El raïm prové de vinyes pròpies on treballem de manera ecològica (no herbicides, no insecticides, no adobs inorgànics). Al celler es treballa amb la mínima intervenció i amb dosis de sulfurós mínimes i responsables que asseguren la correcta evolució del vi i la seguretat alimentària dels consumidors. Vi apte per a vegans certificat per l’Associació Vegetariana Espanyola.

Els raïms estan seleccionats de dues finques localitzades a la Vall de Rials. Les produccions són petites i equilibrades. La base varietal és la Garnatxa negra complementada pel Syrah. Vi criat durant 12 mesos en bótes de 500 litres de roure francés.

Color cirera madura amb un aroma intens de fruits vermells madurs i negres, balsàmic i especiat. Boca estructurada, pulida, suau i amb un final llarg afruitat. Combina perfectament amb tot tipus de carns, bolets i formatges.

Darrers reconeixements:

Punts Peñín 2017: 91 p
Punts Parker 2015: 89 p

 

Descarregar fitxa