Informació addicional

Parcela

Vinya Prudenci

Clima

Mediterrani marítim

Sòl

Granodiorites arenoses (“sauló”)

Varietats

100% Varietat tradicional en recuperació

Edat mitjana dels ceps

75 anys

Alçada i exposició

100 m, SE

Formació

Royat doble

Tipus viticultura

Ecològica sense herbicides, insecticides ni adobs inorgànics

Producció Hectària

8 Hl

Criança

8 mesos en lies pròpies en inox

Alcohol

13,0 % vol.

Producció anual

700 ampolles

Alella Vinícola és el celler que ha donat fama a Alella des del 1906 a través dels seus vins, impulsant la creació de la Denominació d’Origen Alella durant els anys 50′. Actualment produïm, elaborem i embotellem vins i caves sota dues Denominacions d’Origen: D.O. ALELLA i D.O. CAVA. La majoria de vinyes i el celler estan situats al centre de la població d´Alella, al cor de la Denominació d´Origen, a 15 quilòmetres al nord de Barcelona. Comercialitzem els vins, caves, dolços i generosos sota les marques MARFIL, IVORI, VALLMORA, ONA i VIOLETA i MAYLA amb l´objectiu de donar a conèixer l´acusada personalitat de les varietats locals, el clima mediterrani i el caràcter geològic que configuren els nostres vins.

Vi apte per a vegans certificat per l’Associació Vegetariana Espanyola.

Des de fa anys dèiem que aquesta varietat no era Garnatxa negra, ni ampelográfica ni enológicament. Amb estudis realitzats d’ADN es confirma que no és Garnatxa i que no está catalogada enlloc a Europa. Ara cal seguir estudiant-la per poder afegir-la al catàleg de varietats. Raïm de vinya vella dels anys 30’, mínimes produccions, raïm petit, amb acidesa i aromes molt presents. Cal entendre bé la pell per poder elaborar un vi únic i especial.

De color púrpura, aroma intens, afruitat (fruits vermells),floral (violetes), matissos de maduixa, cirera, mora, nabius, herbes aromàtiques, molt particular. En boca presenta una gran acidesa, amb records de fruits vermells i herbes aromàtiques. Poc taní. Final llarg i fresc.

 

Descarregar fitxa