Marfil blanc clàssic 2020

Vi blanc afruitat, molt personal (“el blanc d’Alella”), elegant i amb final de boca sorprenent

9,55 

Categories: ,

Informació addicional

Parcela

Vinya Rials

Clima

Mediterrani marítim

Sòl

Granodiorites arenoses (“sauló”)

Varietats

70 % Pansa blanca, 30% Garnatxa blanca

Edat mitjana dels ceps

35 anys

Alçada i exposició

100 m, SE

Formació

Royat doble

Tipus viticultura

Ecològica sense herbicides, insecticides ni adobs inorgànics

Producció Hectària

22 Hl

Criança

6 mesos amb les pròpies lies

Alcohol

12,5 % vol.

Producció anual

13.000 ampolles

Alella Vinícola és el celler que ha donat fama a Alella des del 1906 a través dels seus vins, impulsant la creació de la Denominació d’Origen Alella durant els anys 50′. Actualment produïm, elaborem i embotellem vins i caves sota dues Denominacions d’Origen: D.O. ALELLA i D.O. CAVA. La majoria de vinyes i el celler estan situats al centre de la població d´Alella, al cor de la Denominació d´Origen, a 15 quilòmetres al nord de Barcelona. Comercialitzem els vins, caves, dolços i generosos sota les marques MARFIL, IVORI, VALLMORA, ONA i VIOLETA i MAYLA amb l´objectiu de donar a conèixer l´acusada personalitat de les varietats locals, el clima mediterrani i el caràcter geològic que configuren els nostres vins.

El raïm prové de vinyes pròpies on treballem de manera ecològica (no herbicides, no insecticides, no adobs inorgànics). Al celler es treballa amb la mínima intervenció i amb dosis de sulfurós mínimes i responsables que asseguren la correcta evolució del vi i la seguretat alimentària dels consumidors. Vi apte per a vegans certificat per l’Associació Vegetariana Espanyola.

Color palla brillant amb un to verd. Nas franc, especiat i aromàtic amb herbes silvestres, ametlles, nous, cítrics i fruita blanca. De cos mitjà, un lleuger toc de dolçor al paladar, poma verda, pera i cítrics confitats, columna vertebral fresca, equilibrada acidesa i un final bastant llarg. (Andreas Larsson, 2018. Millor Sommelier del Mòn el 2007).

Es presenta amb la imatge original de principis de s.XX.

Darrers reconeixements:

Punts Peñín 2018: 91 p
Guia de Vins de Catalunya 2018: 9,52 p
Andreas Larsson 2018: 87 p

 

Descarregar fitxa