Informació addicional

Parcela

Vinya Rials

Clima

Mediterrani marítim

Sòl

Granodiorites arenoses (“sauló”)

Varietats

100% Garnatxa negra

Edat mitjana dels ceps

15 anys

Alçada i exposició

100 m, SE

Formació

Royat doble

Tipus viticultura

Ecològica sense herbicides, insecticides ni adobs inorgànics

Producció Hectària

25 Hl

Criança

6 mesos amb les pròpies lies

Alcohol

12,0 % vol.

Producció anual

2.500 ampolles

Alella Vinícola és el celler que ha donat fama a Alella des del 1906 a través dels seus vins, impulsant la creació de la Denominació d’Origen Alella durant els anys 50′. Actualment produïm, elaborem i embotellem vins i caves sota dues Denominacions d’Origen: D.O. ALELLA i D.O. CAVA. La majoria de vinyes i el celler estan situats al centre de la població d´Alella, al cor de la Denominació d´Origen, a 15 quilòmetres al nord de Barcelona. Comercialitzem els vins, caves, dolços i generosos sota les marques MARFIL, IVORI, VALLMORA, ONA i VIOLETA i MAYLA amb l´objectiu de donar a conèixer l´acusada personalitat de les varietats locals, el clima mediterrani i el caràcter geològic que configuren els nostres vins.

El raïm prové de vinyes pròpies on treballem de manera ecològica (no herbicides, no insecticides, no adobs inorgànics). Al celler es treballa amb la mínima intervenció i amb dosis de sulfurós mínimes i responsables que asseguren la correcta evolució del vi i la seguretat alimentària dels consumidors.

Elaborat amb Garnatxa negra. Prové de vinyes de muntanya pròpies de la Vall de Rials (Alella). La segona fermentació s’ha realitzat en ampolla (mètode tradicional), s’ha utilitzat el propi sucre residual (parant la primera fermentació amb fred) per realitzar la segona fermentació a l’ampolla, per tant no s’ha addicionat sacarosa com és habitual en aquests tipus de productes. Com a mínim té una criança de 12 mesos, tot i que ha estat pensat per aguantar llargues estades a l’ampolla abans del degorjat.

De color daurat amb reflexos grisosos, molt sorprenent al tractar-se d’una varietat negra (“blanc de noir”). En nas presenta uns aromes intensos i delicats a fruita vermella (cirera, maduixa, gerds), fruita de pinyol (préssec) i a herba fresca. A la boca la bombolla es mostra cruixent, ben integrada al vi, refrescant i accentuant totes les característiques del producte. La Garnatxa negra demostra en aquest tipus de producte una bona espumabilitat i per tant gran capacitat d’envelliment amb les pròpies lies en l’ampolla. Es noten una estructura ben present i tacte cremós originat per la criança en lies. Els sabors són frescos i agradables a fruita blanca vermella, de final melós i llarg.

Darrers reconeixements:

Punts Peñín 2018: 89 p
Punts Parker 2015: 88 p
Guia de Vins de Catalunya 2018: 9,50 p
Gran Premi Vinari 2015 categoria Escumosos Reserva

 

Descarregar fitxa